Сезонні зміни: регулюйте свій догляд за шкірою відповідно до погоди

Home / Beauty / Сезонні зміни: регулюйте свій догляд за шкірою відповідно до погоди
Сезонні зміни: регулюйте свій догляд за шкірою відповідно до погоди

Сезонні зміни: регулюйте свій догляд за шкірою відповідно до погоди

Проводячи будь-яке дослідження догляду за шкірою, ви знайдете багато інформації про те, що має включати ваш розпорядок дня, і про основні продукти, які вам можуть знадобитися для цього. Проте багато джерел не згадують, як вам може знадобитися адаптувати свій розпорядок дня до сезонних змін. 

Ваша шкіра матиме різні вимоги залежно від різних погодних умов, температури та рівня вологості. У цьому блозі ми надаємо вам найкращий посібник із догляду за шкірою, щоб захистити та живити вашу шкіру, незалежно від того, в яку пору року ви перебуваєте.

Чи впливає погода на догляд за шкірою? 

Коротка відповідь: так. Погода впливає на вашу шкіру таким чином, про який ви зазвичай не думаєте. Наприклад, у спекотних умовах ваша шкіра може потребувати продуктів із меншою кількістю жиру. 

Протягом літніх місяців ваша шкіра може стати більш жирною, що підвищує ймовірність появи прищів. Холодний і сухий клімат у зимові місяці може призвести до потрісканої та зневодненої шкіри, що потребує більшої кількості зволожуючих засобів. Зрештою, зі зміною погоди змінюються і потреби вашої шкіри. 

Як ваша процедура догляду за шкірою повинна змінюватися з сезонами

Літній догляд за сухою шкірою 

Влітку через спеку та вологість ваша шкіра посилено потіє, через що вона може втрачати більше вологи, ніж зазвичай. Не менш важливо пам’ятати, що влітку ризик пошкодження ультрафіолетом дещо вищий, ніж в інші пори року. Коли температура підвищується, вам слід використовувати зволожуючий крем, який містить гіалуронову кислоту, забезпечує зволоження та легкий для вашої шкіри. 

На додаток до цього принаймні раз на тиждень використовуйте засіб для м’якого відлущування та сонцезахисний крем із вищим SPF, щонайменше SPF 30. Як бонус ви можете використовувати додаткову легку зволожуючу олію або сироватку, щоб надати шкірі додатковий ефект. зволоження, якого він шукає. 

Літній догляд за жирною шкірою 

Потовиділення влітку також може призвести до накопичення жиру, що зазвичай призводить до появи прищів. Щоб забезпечити зволоження, не додаючи додаткової жирності вашій шкірі, вам слід двічі на день наносити засіб для вмивання та наносити зволожуючий гель без жиру. 

Щоб контролювати кількість виробленого жиру, вам слід включити в свій розпорядок тонік з саліциловою кислотою. Ви також повинні шукати некомедогенний і матуючий сонцезахисний крем, щоб запобігти закупорці пор. 

Зимовий догляд за сухою шкірою 

Зима може бути такою ж суворою, як і літо, для вашої шкіри. Взимку ваша шкіра може стати дуже сухою, чутливою та навіть потрісканою. Як би спокусливо це не було, уникайте замочування в гарячій ванні чи душі. Тепло видалить природні жири з вашої шкіри, що призведе до більшого висихання.

Почніть користуватися зволожуючим кремом, багатим на пом’якшення, з густим відчуттям, який діятиме як захисний бар’єр від холодного клімату. Потім додайте гліцерин і багату керамідами зволожуючу сироватку, щоб допомогти запобігти та лікувати сухість шкіри. Нарешті, перейдіть на м’який миючий засіб, який запобігатиме висиханню шкіри. 

Зимовий догляд за жирною шкірою 

Жирна шкіра також потребує додаткового зволоження взимку. Ви повинні використовувати зволожуючий крем, який ідеально не є комедогенним і легким. Крім того, перейдіть на м’який пінистий миючий засіб, який не буде надто агресивним для вашої шкіри. 

Ви також повинні відкоригувати свій графік відлущування до максимум двох разів на тиждень, щоб запобігти накопиченню омертвілої шкіри, бруду та забитих пор, але не надто агресивно впливати на шкіру. 

Осінній догляд за сухою шкірою 

Під час перехідного періоду, як-от осінь, ви повинні збільшити використання зволожених продуктів, щоб запобігти висиханню шкіри. Ви повинні використовувати насичений зволожуючий крем, який відновлює бар’єр вашої шкіри та містить надзвичайно поживні інгредієнти. 

Вам також знадобиться миючий засіб, який діє як зволожувач, щоб ваша шкіра не була позбавлена ​​необхідної натуральної олії. Останнім доповненням до вашого осіннього догляду за шкірою є сироватка з гіалуроновою кислотою. Це посилить зволоження вашої шкіри та запобіжить або усуне будь-яку сухість, яку ви можете відчувати.

Осінній догляд за жирною шкірою 

Щоб усунути жирну шкіру восени, вам потрібно буде додати хороший зволожуючий крем, який не є жирним, до вашої процедури догляду. Крім того, вам знадобиться м’який пінистий миючий засіб, який м’яко видалить надлишок бруду, жиру та забруднень на шкірі.

Восени можна робити пілінг частіше, до трьох разів на тиждень. Більшість людей також використовують сироватку з саліциловою кислотою протягом цього сезону, щоб контролювати, скільки жиру виробляється у вашій шкірі.

Весняний догляд за сухою шкірою 

Ще одна перехідна пора, про яку варто пам’ятати, – весна. Навесні вам слід перейти на більш легкий зволожуючий крем, оскільки температура навколо вас повільно підвищується, а вологість збільшується. 

Як бонус для вашої шкіри додайте сироватку з вітаміном С, щоб зміцнити її захисний бар’єр. Нарешті, пам’ятайте про використання ексфоліатора, щоб покращити поглинання продуктів і видалити бруд або накопичення на шкірі протягом цього сезону.

Весняний догляд за жирною шкірою

Якщо у вас жирна шкіра, весняна вологість, безсумнівно, буде протидіяти вашій шкірі, змушуючи її виробляти більше жиру, ніж потрібно. Щоб запобігти цьому, тонік, що містить сильнодіючу саліцилову кислоту, можна використовувати для контролю виділення жиру. 

Ви повинні часто робити пілінг, щоб запобігти появі висипань і очистити забиті пори. Крім того, перехід на безмасляний зволожуючий крем на гелевій основі є розумним кроком, оскільки він підтримуватиме потребу вашої шкіри у зволоженні без додавання додаткової жирності та створення блиску.

Підсумок щодо пристосування догляду за шкірою до погоди

Коригування щоденного догляду за шкірою щосезону може здатися виснажливим, але ваша шкіра буде вдячна вам за додаткові зусилля, які ви докладете. Ці невеликі коригування зроблять вас найкращим виглядом незалежно від пори року. Тільки не забудьте використовувати правильні засоби догляду за шкірою щосезону для досягнення найкращих результатів. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.